Vegan plaattaart

Vegan plaattaart

Deze heerlijke hartige plaattaart ziet er super feestelijk uit. De champignons, spinazie en zongedroogde tomaten zijn een perfecte combinatie. Dit recept is bovendien volledig plantaardig. Vier World Vegan Day met deze plaattaart en laat je verrassen!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Verhit de vloeibare margarine in een pan. Fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze net geslonken is. Zet apart.

3. Bak de champignons in dezelfde pan met een snufje zout voor ongeveer 5 minuten.

4. Knijp de spinazie uit en snijd het grof. Meng deze met de vegan roomkaas, zout en peper.

5. Rol het bladerdeeg uit en smeer het spinaziemengsel erop. Beleg met de gebakken champignons, de zongedroogde tomaten en de vegan geraspte kaas.

6. Bak de plaattaart 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Serveer met de geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen peper.
 

Voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg (of maak het zelf!)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 300 g verse spinazie
  • 300 g champignons, gehalveerd
  • 1 el Becel Original vloeibaar
  • 200 g vegan roomkaas
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 150 g vegan geraspte kaas
  • versgemalen peper
  • handje pijnboompitten, geroosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte