Deze heerlijke hartige plaattaart ziet er super feestelijk uit. De champignons, spinazie en zongedroogde tomaten zijn een perfecte combinatie. Dit recept is bovendien volledig plantaardig. Vier World Vegan Day met deze plaattaart en laat je verrassen!
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Verhit de vloeibare margarine in een pan. Fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze net geslonken is. Zet apart.
3. Bak de champignons in dezelfde pan met een snufje zout voor ongeveer 5 minuten.
4. Knijp de spinazie uit en snijd het grof. Meng deze met de vegan roomkaas, zout en peper.
5. Rol het bladerdeeg uit en smeer het spinaziemengsel erop. Beleg met de gebakken champignons, de zongedroogde tomaten en de vegan geraspte kaas.
6. Bak de plaattaart 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Serveer met de geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen peper.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.