1. Voor de koekjesbodem: verkruimel de koekjes in een foodprocessor. Voeg de notenpasta toe en meng alles goed. Doe het mengsel in een kom en zet opzij. Maak de foodprocessor schoon.
2. Mix alle ingrediënten voor de kazige cashewlaag in de foodprocessor tot een gladde massa.
3. Bekleed de bodem van een ronde glazen schaal of springvorm (van 26 centimeter) met het koekjes-notenpastamengsel; druk het stevig aan. Giet het kazige cashewmengsel erover en dek af. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
4. Maak intussen de mangocompote. Verwarm de mango en golden syrup in een ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Roer alles voorzichtig door. Laat 2-3 minuten sudderen, tot de mango zacht is en het mengsel een beetje kleverig. Neem van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.
5. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de afgekoelde mangocompote over de taart. Garneer vlak voor het serveren met de limoenrasp en het -sap. Enjoy!
kcal – 346
koolhydraten – 30,9 g
eiwitten – 7,9 g
vet – 21,1 g
Voor 10 personen
Voorbereiding: 15 min. + 30 min. koelen
Voor de koekjesbodem
- 200 g fruitige vegan haverkoekjes
- 3 el gemengde-notenpasta
Voor de kazige cashewlaag
- 200 g cashewnoten, 30 minuten in water geweekt en dan uitgelekt en afgespoeld
- 200 ml kokosmelk*
- 400 g kokosyoghurt
- 1 el kokosroom**
- 3 el golden syrup, agave- of ahornsiroop
- sap van 1 limoen
- snuf zeezout
Voor de mangocompote
- 2 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes van 5 mm
- 4 el golden syrup of keukenstroop
Voor de garnering
- sap en geraspte schil van 1 biologische limoen
*Chings tip – Als je het blik opent, lijkt het misschien alsof de kokosmelk geschift is; de kokosroom is gescheiden van het water. Maar dit is normaal en kan geen kwaad. Zodra je de inhoud van het blik opwarmt of even goed doorroert, wordt de kokosmelk opnieuw één geheel.
**Open het blikje gekoelde kokosmelk: de kokosroom en het water zijn nu gescheiden. Schep de room eruit en doe die in een keukenmachine (bewaar het water voor het maken van een smoothie of ander recept).