Ching-He Huang: ‘Dit is mijn frisse, fruitige en plantaardige versie van de cheesecake. De ‘roomkaaslaag’ bestaat hier uit cashewnoten gemengd met kokosroom en kokosyoghurt. Deze simpele, makkelijke, ongecompliceerde cake valt zeker bij iedereen in de smaak! Laat je niet afschrikken door de tijd: jij kunt gewoon ontspannen terwijl de cake staat af te koelen.’
1. Voor de koekjesbodem: verkruimel de koekjes in een foodprocessor. Voeg de notenpasta toe en meng alles goed. Doe het mengsel in een kom en zet opzij. Maak de foodprocessor schoon.
2. Mix alle ingrediënten voor de kazige cashewlaag in de foodprocessor tot een gladde massa.
3. Bekleed de bodem van een ronde glazen schaal of springvorm (van 26 centimeter) met het koekjes-notenpastamengsel; druk het stevig aan. Giet het kazige cashewmengsel erover en dek af. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
4. Maak intussen de mangocompote. Verwarm de mango en golden syrup in een ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Roer alles voorzichtig door. Laat 2-3 minuten sudderen, tot de mango zacht is en het mengsel een beetje kleverig. Neem van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.
5. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de afgekoelde mangocompote over de taart. Garneer vlak voor het serveren met de limoenrasp en het -sap. Enjoy!
kcal – 346
koolhydraten – 30,9 g
eiwitten – 7,9 g
vet – 21,1 g