In deze simpele appeltaart combineer je het friszure van de appel met het zoetzure van de braam. Het zal voor iedereen een verrassing zijn wat je in de taart hebt verstopt!
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Doe de appelhelften, de helft van het citroensap en de kristalsuiker in een grote pan. Leg het deksel erop en laat in 15 minuten zacht worden. Voeg na 10 minuten de bramen toe.
3. Verdeel het fruit over de bodem van een taartvorm (ø 23 cm). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, leg het over de vulling en druk de randen aan.
4. Bestrijk de bovenkant met geklopt ei en bestrooi met rietsuiker. Kerf een kruis in de bovenkant en bak in 30–35 minuten goudbruin.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.