Nu in 't seizoen: appels

36/2015
23 sep 2015
Appels zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Lees hier meer info over dit favoriete fruit en ga aan de slag met een van de vele recepten met appel.

Appels, al eeuwenlang symbool van verleiding, zijn voor ons vanzelfsprekend. Dat komt waarschijnlijk omdat ze goedkoop zijn, en altijd verkrijgbaar (dankzij conserveringstechnieken en door de vele geïmporteerde soorten). Appels zijn daarnaast lekker makkelijk: ze zijn lang houdbaar, je kunt ze eenvoudig meenemen en ze zijn gezond.

De vroege herfst is het moment om appels eens goed onder de loep te nemen, vooral de vele fantastische oude rassenvariëteiten, van de smakelijke Wellant en Rembrandt tot de heerlijke Brabantse Bellefleur. Dankzij de inspanningen van boeren, groenteboeren en initatieven als Willem&Drees worden deze smakelijke appels steeds beter verkrijgbaar.

Combineer ze met varkensvlees of vederwild, geef ze een spice kick met kruidnagels of kaneel, en laat ze hun sappige zoetheid smaak geven aan taarten, pasteien en desserts. Gewoon een van de fruitschaal pakken en je tanden erin zetten kan natuurlijk!

Combineer appel eens met: 
Kaas, spek, noten, bosvruchten, karamel, bleekselderij, rozemarijn, kaneel, kruidnagel, gember, makreel, vanille.

Serveersuggesties
- Serveer een knapperige kaastosti met een flinke lepel appeltomatenchutney.
- Meng een beetje warm water door de appelchutney en bestrijk er saucijzen mee voor je ze bakt
- Verdeel wat appelchutney over bladerdeeg, rol de randjes op, beleg met geitenkaas; bak ze goudbruin

10 favoriete recepten met appel
Appel-knolderijsoep
Peren-appel-witlofsalade
Appel-kaneel-amandelcake
Rijstsalade met groene appel
Appel cranberry havercrunch
Salade met kalkoen, appel & wortel
Pecan-appel-geitenkaassalade
Appelchutney
Klassieke tarte tatin met roomijs
Knolselderij-appelsoep met toast

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips
    Eat Happy van Melissa Hemsley

    Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
     
     

    Hi foodlover,

    Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

    Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

    Liefs, Lot

    foodandfriends.nl