Kastanjesoep

Kastanjesoep

Een fluwelige, aardse soep van kastanjes. Een feestelijk voorgerecht, als je het ons vraagt. Serveer met wat brood en dip, dan maak je het helemaal af.

Bereiding

1 Smelt de boter in een steelpan en fruit ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht maar niet verkleurd zijn.

2 Voeg de blokjes aardappel toe, de kastanjes op 4 na, de bouillon, het laurierblaadje, zout en peper naar smaak. Laat 30 minuten zachtjes koken. Als de aardappelblokjes zacht zijn, haal het laurierblaadje eruit en pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en zo nodig zout en peper.

3 Verkruimel de bewaarde kastanjes over de soep en geef er croutons of stokbrood bij.

Per portie: 650 kcal, 21,8 g vet (10,2 g verzadigd), 14,8 g eiwit, 92,9 g koolhydraten, 22,2 g suikers

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

8 personen
• klontje boter
• 2 uien, gesnipperd
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 2 stengels bleekselderij, in stukjes
• 1 grote aardappel, in blokjes
• 400 g vacuümverpakte kastanjes
• 1–½ l groentebouillon
• 1 laurierblaadje
• 150–200 ml kookroom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!