Een fluwelige, aardse soep van kastanjes. Een feestelijk voorgerecht, als je het ons vraagt. Serveer met wat brood en dip, dan maak je het helemaal af.
1 Smelt de boter in een steelpan en fruit ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht maar niet verkleurd zijn.
2 Voeg de blokjes aardappel toe, de kastanjes op 4 na, de bouillon, het laurierblaadje, zout en peper naar smaak. Laat 30 minuten zachtjes koken. Als de aardappelblokjes zacht zijn, haal het laurierblaadje eruit en pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en zo nodig zout en peper.
3 Verkruimel de bewaarde kastanjes over de soep en geef er croutons of stokbrood bij.
Per portie: 650 kcal, 21,8 g vet (10,2 g verzadigd), 14,8 g eiwit, 92,9 g koolhydraten, 22,2 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
8 personen
• klontje boter
• 2 uien, gesnipperd
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 2 stengels bleekselderij, in stukjes
• 1 grote aardappel, in blokjes
• 400 g vacuümverpakte kastanjes
• 1–½ l groentebouillon
• 1 laurierblaadje
• 150–200 ml kookroom
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.