8 personen
• klontje boter
• 2 uien, gesnipperd
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 2 stengels bleekselderij, in stukjes
• 1 grote aardappel, in blokjes
• 400 g vacuümverpakte kastanjes
• 1–½ l groentebouillon
• 1 laurierblaadje
• 150–200 ml kookroom
1 Smelt de boter in een steelpan en fruit ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht maar niet verkleurd zijn.
2 Voeg de blokjes aardappel toe, de kastanjes op 4 na, de bouillon, het laurierblaadje, zout en peper naar smaak. Laat 30 minuten zachtjes koken. Als de aardappelblokjes zacht zijn, haal het laurierblaadje eruit en pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en zo nodig zout en peper.
3 Verkruimel de bewaarde kastanjes over de soep en geef er croutons of stokbrood bij.
Per portie: 650 kcal, 21,8 g vet (10,2 g verzadigd), 14,8 g eiwit, 92,9 g koolhydraten, 22,2 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!