Hummus wordt vaak gemaakt van kikkererwten en is waarschijnlijk de bekendste vegan vervanger van kaas op de boterham. Maar je kunt het ook maken van andere peulvruchten, zoals linzen en bonen.
1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree.
Met hummus kun je variëren. Onderstaand een (niet uitputtend) overzicht van de mogelijkheden. Voor de geroosterde groenten: snijd de groenten in stukjes en rooster ze met olijfolie, zout en peper op 220 ˚C in de oven. Rooster ze 20 tot 30 minuten of totdat de groenten zacht zijn en een bruin randje hebben.
VARIATIES:
TIPS & VARIATIES
Bereiding 15 minuten
BASISRECEPT
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.