1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in. Bak op laag vuur de prei in de olie in ongeveer 10 min. zacht; voeg halverwege de boerenkool toe. Snijd de rest van de groenten in stukjes en roer ze door elkaar in een andere pan. Roer er de melk en room, de helft van de tijm, de knoflook en laurierblaadjes door en verwarm dit alles 5 min. op laag
vuur.
2 Haal de groenten uit de pan en houd de saus apart. Maak laagjes in de ovenschaal met de groenten afgewisseld door de prei met boerenkool, tijm en geraspte nootmuskaat. Haal de laurierblaadjes, takjes tijm en tenen knoflook uit de saus en schenk hem over de groenten.
3 Bestrooi het gerecht met de kaas en de rest van de tijm, rasp er nog wat nootmuskaat over en voeg zout en peper toe. Leg er aluminiumfolie over en bak het gerecht 30 min. in de oven.
4 Verwijder de folie, strooi de walnoten erover en bak je herfstschotel in nog eens 10 min.
4 personen
• 2 preien, fijngesneden
• 1 tl olijfolie
• 300 g boerenkool, in reepjes
• 3 vastkokende aardappels
• 1 kleine knolselderij, geschild
• pompoen van 1 kg, geschild
• 2 uien
• 200 ml melk
• 300 ml slagroom
• ½ bosje tijm
• 4 tenen knoflook, met velletje, gekneusd
• 2 laurierblaadjes
• nootmuskaat
• 20 g pittige cheddar, geraspt
• handjevol walnoten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.