Groentebakje

Groentebakje

Ziet dit gerecht er niet als een plaatje uit? Heerlijk als lunch en kids zullen hier ook zeker van smullen!

Bereiding

Toastbakje 
Snijd de korst van het brood. Rol de repen brood plat met een deegroller. Vet het brood in met olijfolie. Pak een cakevorm en duw hier het brood in, zodat er een bakje ontstaat. Bak kort in de oven zodat het toast wordt.

Bloemenboter 
Neem boerenboter op kamertemperatuur en klop in een keukenmachine tot een lichtkleurige zachte massa. Voeg bloemblaadjes toe en een snufje fleur de sel of bloemenzout. Doe de boter in een klein bakje en serveer bij het moestuinbakje.

Salade
Breng een pan gefilterd water* aan de kook.  Kook de worteltjes, raapjes en aardappel in de schil. Zodra het velletje los laat is de groente gaar. Kook de eieren tot ze hard zijn, laat ze schrikken en afkoelen. Snijd de appel, eieren en alle groenten, ook uitjes en augurkjes, in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en voeg eventueel bieslook of ander kruiden toe.

Vinaigrette
Meng voor de vinaigrette alle ingredienten goed samen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de groentesalade aan met wat vinaigrette en doe de het in de toastbakjes. Serveer met de bloemenboter.

voor de bakjes

  • lange repen oud casino brood (over de lengte gesneden)
  • boerenboter
  • bloemblaadjes

voor de salade

  • gekleurde peentjes (oranje, wit, geel, paars)
  • een vastkokende aardappel
  • keukenraapjes
  • radijsjes
  • doperwtjes, (gaar)
  • tuinboontjes, gaar en dubbel gedopt (ontveld)
  • rauwe en ingelegde uitjes & augurkjes
  • appel (Elstar)
  • biologische eieren

voor de vinaigrette:

  • 300 ml koolzaadolie
  • 100 ml notenolie
  • 150 ml azijn ( vliesbloesem azijn of wijnazijn)
  • 5 lepels honing (goed vloeibaar)
  • 5 lepels fijne mosterd
  • flinke scheut vlierbloesemsiroop
  • peper en zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine