- Houd het brood onder de koude kraan tot het doordrenkt is en knijp het daarna zo goed mogelijk uit.
- Scheur het brood in een grote kom. Laat de krieltjes indien nodig uitlekken, kneed ze met de hand door het brood en rasp de kaas er vrij grof bij, en de citroenschil heel fijn. Voeg het ei, de mosterd, en zeezout en zwarte peper naar smaak toe, en meng alles goed.
- Giet de tonijn en mais af en spatel ze erdoor. Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes, bestuif ze royaal met bloem en maak er burgertjes van (als je wil, kan je voor de allerjongsten ook een paar kleintjes maken).
- Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er wanneer hij goed heet is een dun laagje olijfolie in. Bak de visburgers 7 minuten, terwijl je ze halverwege omkeert, of tot ze goudbruin en lekker crispy zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Serveer ze met een grote salade van het seizoen en partjes citroen om uit te knijpen.
In de airfryer
Maak de viskoekjes 2 cm dik, besprenkel ze royaal met olie, leg ze naast elkaar in de airfryer en bak ze (eventueel in porties) 12 minuten op 200 ºC, terwijl je ze halverwege omkeert, of tot ze goudbruin en crispy zijn.
Energie: 383 kcal | Vet: 12,9 g | Verz. vet: 3,4 g | Eiwit: 26,9 g | Koolhyd.: 40,1 g | Suiker: 2,4 g | Zout: 1,8 g | Vezels: 2,1 g
Credits fotografie: David Loftus
Voor 4 | 20 minuten
- 100 g brood
- 345 g geschilde, voorgekookte krieltjes (uit zak)
- 30 g cheddar of Goudse kaas
- 1 citroen
- 1 groot ei
- 1 volle tl gele mosterd
- 400 g tonijn in water uit blik
- 200 g mais uit blik
- bloem, om te bestuiven
- olijfolie