Groentebakje

Intro

Ziet dit gerecht er niet als een plaatje uit? Heerlijk als lunch en kids zullen hier ook zeker van smullen!

Ingrediënten

voor de bakjes

voor de salade

voor de vinaigrette:

Bereiding

Toastbakje 
Snijd de korst van het brood. Rol de repen brood plat met een deegroller. Vet het brood in met olijfolie. Pak een cakevorm en duw hier het brood in, zodat er een bakje ontstaat. Bak kort in de oven zodat het toast wordt.

Bloemenboter 
Neem boerenboter op kamertemperatuur en klop in een keukenmachine tot een lichtkleurige zachte massa. Voeg bloemblaadjes toe en een snufje fleur de sel of bloemenzout. Doe de boter in een klein bakje en serveer bij het moestuinbakje.

Salade
Breng een pan gefilterd water* aan de kook.  Kook de worteltjes, raapjes en aardappel in de schil. Zodra het velletje los laat is de groente gaar. Kook de eieren tot ze hard zijn, laat ze schrikken en afkoelen. Snijd de appel, eieren en alle groenten, ook uitjes en augurkjes, in kleine blokjes. Meng alles door elkaar en voeg eventueel bieslook of ander kruiden toe.

Vinaigrette
Meng voor de vinaigrette alle ingredienten goed samen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de groentesalade aan met wat vinaigrette en doe de het in de toastbakjes. Serveer met de bloemenboter.