‘Vloeibare eidooier en gebakken groenten vormen een hemelse combinatie. Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat je niet zonder azijn kunt als je een ei gaat pocheren, maar ik trek me daar niets van aan. Zorg gewoon dat je de waterkolk in beweging houdt door rustig maar gestaag te blijven roeren, zodat de eieren zachtjes gaar worden.’ – Gwyneth Paltrow.
1. Breng een grote pan water tegen de kook aan.
2. Verhit intussen in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie op laag tot halfhoog vuur. Voeg de ringetjes prei toe en bak ze 3 minuten. Roer dan de snijbiet erdoor en een flinke mespunt zout.
3. Breek de eieren boven kleine ovenschaaltjes (ramekins) of kopjes en voeg ze één voor één toe aan het zacht borrelende water; gebruik een grote schuimspaan, zodat ze niet aan de bodem van de pan blijven kleven. Pocheer de eieren 2½ minuut, of tot het eiwit volledig gaar is maar de dooier nog zacht aanvoelt als je er zachtjes op drukt met je vingertop.
4. Verdeel de groenten over twee borden, leg op elk groentebedje een gepocheerd ei en bestrooi met zout en peper.
Voor 2 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.