Gepocheerde eieren 

Gepocheerde eieren 

‘Vloeibare eidooier en gebakken groenten vormen een hemelse combinatie. Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat je niet zonder azijn kunt als je een ei gaat pocheren, maar ik trek me daar niets van aan. Zorg gewoon dat je de waterkolk in beweging houdt door rustig maar gestaag te blijven roeren, zodat de eieren zachtjes gaar worden.’ – Gwyneth Paltrow.

Bereiding



1. Breng een grote pan water tegen de kook aan.
 
2. Verhit intussen in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie op laag tot halfhoog vuur. Voeg de ringetjes prei toe en bak ze 3 minuten. Roer dan de snijbiet erdoor en een flinke mespunt zout.
 
3. Breek de eieren boven kleine ovenschaaltjes (ramekins) of kopjes en voeg ze één voor één toe aan het zacht borrelende water; gebruik een grote schuimspaan, zodat ze niet aan de bodem van de pan blijven kleven. Pocheer de eieren 2½ minuut, of tot het eiwit volledig gaar is maar de dooier nog zacht aanvoelt als je er zachtjes op drukt met je vingertop.
 
4. Verdeel de groenten over twee borden, leg op elk groentebedje een gepocheerd ei en bestrooi met zout en peper.
 

Voor 2 personen.

  • 2 el olijfolie
  • klein handje prei, in dunne ringetjes
  • 150 g gehakte snijbietbladeren
  • koosjer zout of zeezoutvlokken
  • 2 grote eieren
  • versgemalen zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief