Clafoutis met pure chocolade en kersen

Clafoutis met pure chocolade en kersen

Bereiding

  1. Vet een gietijzeren koekenpan in met de roomboter.
  2. Meng de bloem, het cacaopoeder en 75 gram suiker in een grote kom. Voeg de eieren, melk en het vanille-extract toe en klop tot een glad beslag. Roer de kersen en chocolade door het beslag.
  3. Schep het beslag in de ingevette koekenpan en strijk glad.
  4. Steek de barbecue aan en wacht tot deze heet is. Schuif de kolen naar één kant van de barbecue, zodat je een hete en minder hete zone hebt, en
    plaats het grillrooster erboven.
  5. Zet de clafoutis zo ver mogelijk van de kolen op het rooster en sluit de deksel. Bak de clafoutis 30–40 minuten, tot deze gaar is.
  6. Laat de clafoutis iets afkoelen. Klop intussen de slagroom met de overige eetlepel suiker met een handmixer lobbig. Serveer de clafoutis met de
    slagroom.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

4 personen | 55 minuten

  • 1 el roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 75 g suiker + 1 el extra
  • 3 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 g ontpitte kersen, vers of ontdooid
  • 100 g pure chocolade, grof gehakt
  • 100 ml slagroom

Verder nodig

  • gietijzeren koekenpan
  • 2 grote kommen
  • handmixer

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief