Bonen-pancettapilav

Bonen-pancettapilav

Maak deze simpele pilav voor op een doordeweekse dag. De gekaramelliseerde ui & pancetta geven dit rijstgerecht een extra kick.

Bereiding



1. Kook de rijst. Verhit de olie in een pan en bak de ui en pancetta 8–10 minuten tot ze net zijn gekaramelliseerd; voeg tijdens de laatste minuten de knoflook toe. 

2. Roer de rijst, borlottibonen en pruimen erdoor, en voeg de bouillon en mosterd toe. Laat op laag vuur inkoken. 

3. Blancheer de sperziebonen 3–4 minuten in kokend water, giet ze af en voeg ze toe. Roer de spinazie erdoor, strooi de pecannoten erover en serveer.

4 personen
• 125 g wilde rijst
• 2 el olijfolie
• 1 rode ui, gesnipperd
• 100 g pancetta, in blokjes
• 3 tenen knoflook, gehakt
• blikje borlottibonen à 400 g, uitgelekt
• 4 gedroogde pruimen, gesneden
• 150 ml kippenbouillon
• 1 el grove mosterd
• 200 g sperziebonen
• 2 handenvol babyspinazie
• 50 g geroosterde pecannoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine