Maak deze simpele pilav voor op een doordeweekse dag. De gekaramelliseerde ui & pancetta geven dit rijstgerecht een extra kick.
1. Kook de rijst. Verhit de olie in een pan en bak de ui en pancetta 8–10 minuten tot ze net zijn gekaramelliseerd; voeg tijdens de laatste minuten de knoflook toe.
2. Roer de rijst, borlottibonen en pruimen erdoor, en voeg de bouillon en mosterd toe. Laat op laag vuur inkoken.
3. Blancheer de sperziebonen 3–4 minuten in kokend water, giet ze af en voeg ze toe. Roer de spinazie erdoor, strooi de pecannoten erover en serveer.
4 personen
• 125 g wilde rijst
• 2 el olijfolie
• 1 rode ui, gesnipperd
• 100 g pancetta, in blokjes
• 3 tenen knoflook, gehakt
• blikje borlottibonen à 400 g, uitgelekt
• 4 gedroogde pruimen, gesneden
• 150 ml kippenbouillon
• 1 el grove mosterd
• 200 g sperziebonen
• 2 handenvol babyspinazie
• 50 g geroosterde pecannoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.