Kersttips van foodblogger Ellen van Duijn

2 december

Nieuwsgierig hoe jouw favoriete culi uit de foodblogger top 100 de kerst viert? Wij ook! We vroegen verschillende foodies de hemd van het lijf, zodat we je kunnen vertellen waar deze kerst de place to be is voor een kerstdiner, -brunch of -lunch. Maar ook fijne tips voor een kerstmenu voor groot en klein, bakken met kids in de kerstvakantie en alles voor stressvrije feestdagen mogen niet ontbreken. Laten we je maar niet langer ophouden, hier komen de tips van foodblogger Ellen van Duijn.
 
Hoe vier jij de kerstdagen het liefst?

‘Samen met mijn gezin en familie. Lang tafelen met heerlijk eten. Gerechten die smaakvol zijn, maar vooral ook niet te ingewikkeld. Het gaat voor mij echt om de gezelligheid van het samen zijn. Om met kerst met stress in de keuken te staan, vind ik dan ook echt iets stoms.’
 
Wat is jouw ultieme tip voor een stressvrije kerst?
‘Maak lekkere gerechten waar je je goed bij voelt. Uitproberen is leuk, maar als het je vooraf al de adem beneemt dan zou ik het op een ander rustig moment doen en nu juist voor iets gaan waarvan je weet dat het sowieso lukt.’
 
Heb je tips voor een gerecht dat kids- én volwassenproof is op de kersttafel?
‘Mijn wildragout met pappardelle is succes verzekerd bij zowel groot als klein! Hiermee krijg je zelfs de allerkleinste aan het eten.’
 
Heb jij een tip voor een leuk uitje in Nederland rondom de feestdagen?
‘Wij gaan tussen al het eten en tafelen door graag de natuur in voor een mooie wandeling. Heerlijk vind ik dat!’
 
Heb jij een leuk idee om samen met de kids in de kerstvakantie te maken?
‘Kerstkoekjes vind ik een van de leukste dingen om met mijn kinderen te maken. Ze kunnen het eigenlijk bijna allemaal zelf doen. Heerlijk om naar te kijken en vaak ook een goed lesje ‘loslaten’. Het hoeft niet altijd perfect te zijn!’
 
En als alle feestgekte weer voorbij is, hoe pakken we (gezond) de draad weer op?
‘Door licht en puur te koken, waarbij groente de hoofdrol heeft.’
 
Heb je weleens tussen de honderden recepten van Food and Friends gekeken? We zijn benieuwd wat je zou kiezen als ultieme kerstmenu…
‘Ik kook elke dag één toegankelijke maaltijd voor het hele gezin en doe met kerst niet anders. Ik houd van eten waarvan je met zowel groot als klein van kunt genieten. Niet te ingewikkeld maar wel boordevol smaak! Zo moet mijn kerstmenu ook zijn.
 
De gravad lax van mijn moeder is al een (kerst)traditie vanaf dat ik heel klein was. En nu eten al onze kinderen er ook heerlijk van mee. Mijn moeder’s gravad laxs-recept kon dan ook niet uitblijven in mijn kookboek Made by Ellen dat onlangs is uitgekomen. Dus als ik uit de Food and Friends-recepten een voorafje zou kiezen, dan zou ik het leuk vinden om met de klassieker van mijn moeder te experimenteren door de zalm eens in rode biet te leggen, zoals in dit recept.
 
Zoals ik al aangaf kun je met een goede wildragout, pasta en wat Parmezaanse kaas iedereen blij maken. Dus als hoofdgerecht kies ik zonder twijfel voor deze pasta met heerlijk stoofvlees.  
 
Tijdens kerst wordt er meestal uitgebreid gekookt en gegeten. Het toetje houd ik dan graag een beetje licht. Vaak verras ik mijn gasten dan met een pavlova. Licht, zoet en bij iedereen favoriet! Heerlijk met wat room en vers fruit.’
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis nieuwsbrief