In rode biet gemarineerde zalm

In rode biet gemarineerde zalm

Deze zalm van de BBQ is er eentje om indruk te maken op je gasten! Moeilijk? Nee, helemaal niet. Met een portie geduld en een bergje liefde tover jij het lekkerste van het lekkerste op tafel. Tip: vraag je visboer om de zalm schoon te maken, dan wordt het echt een makkie! 

Bereiding



1. Leg de zalm in een platte diepe bak. Meng het zeezout met de basterd- en vanillesuiker en verdeel regelmatig over de zalm. Snijd de rode biet fijn, rasp de limoenschil erdoor en leg deze voorzichtig over de zoutlaag heen. Laat het geheel 12 uur intrekken in de koelkast.

2. Was na 12 uur het zout en het bietenmengsel van de zalm en droog de zalm tussen nog eens 12 uur tussen twee (thee)doeken.

3. Na 12 uur kan je zalm roken: vul de houtmotroker gelijkmatig met 200 gr. houtmot (bijv. eikenhoutmot) en laat de zalm tussen de 12 en 16 uur roken. Let op: de buitentemperatuur mag niet warmer zijn dan 28 graden.

4. Serveer met limoenmayonaise, frisse salade en toast!

Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.

 

  • 1 halve zalm met vel, is ongeveer 1500 gram
  • 500 gram rode biet
  • 300 gr grof zeezout
  • 160 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 limoenen
  • 40 gr vanillesuiker




Benodigdheden:

  • Rookhouder om koud te kunnen roken
  • Houtmotroker
  • Houtmot


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief