Eieren pocheren

3 juli

Eieren pocheren hoeft niet zo moeilijk te zijn en er zijn verschillende methoden om het te doen. Zoals deze, waarbij je het eitje eerst in een kopje giet alvorens je hem in het water laat glijden. Probeer ook eens de andere tips van Jamie Oliver op de video hierboven. Let op het is wel in het Engels.

1. Vul een diepe steelpan voor twee derde met koud water, voeg een scheut witte wijnazijn er aan toe en breng het water aan de kook.

2. Breek een vers ei in een kopje (het gebruik van een verse maakt echt verschil), laat het eitje dan voorzichtig in het kokende water glijden.

3. Draai het vuur laag, zodat het water kleine belletjes heeft, en kook het ei voor 2-3 minuten zodat het eigeel zacht blijft (voor een steviger eigeel of als het een groter ei is, kook het dan iets langer).

4. Vis de ei uit het water met een lepel met een gleuf erin. Laat het eitje uitlekken op keukenpapier en leg het daarna bovenop een sneetje brood.

Maak eens deze recepten met een gepocheerd ei:

Ps: de 25 ultieme gerechten met ei kun je hier lezen. En mocht je meer willen weten over het ei, lees dan hier alles over eieren. 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief