Denise Kortlever

11 april

Culinair trendjournalist en kookboekenauteur Denise Kortlever vertelt ons hoe ze een sfeervolle tafel stylet.
 
‘Ik kook net zoals ik fotografeer: toegankelijk, maar altijd met een bijzondere twist. Smaak staat bij mij natuurlijk voorop, maar ik vind het ook heel belangrijk dat het eten er mooi uitziet. Zelfs als ik alleen voor mezelf kook, let ik op de presentatie. Want als je daar een minuutje extra aandacht aan besteedt, is je eten toch gelijk honderd keer lekkerder?
 
Mijn stijl is licht, maar niet te clean. In mijn foto’s zit altijd wel iets wat eigenlijk net niet hoort. Dan mors ik bijvoorbeeld wat saus, of wat kruimels, of ik heb ergens al een hap van genomen. Grappig genoeg ziet het eten er daardoor vaak veel echter uit, en ook een stuk aantrekkelijker.
 
Ik geniet het meest van een uitgebreid ontbijt of een gezellige brunch. Qua styling houd ik het vaak lekker relaxed: ik zet vaasjes met veldbloemen op tafel en combineer oud kringloopbestek met allemaal verschillende borden. Mixen en matchen dus – dat vind ik leuk. Bij Søstrene Grene kun je goed servies kopen, en als ik bij een restaurant van een mooi bord eet, kijk ik er altijd even onder om te zien van welk merk het is. Zo heb ik al heel wat schatten gevonden!’

Volg Denise @denisekortlever en thealldaykitchen.com.

​ [Credits: tekst Leonie Hardeman]


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Friends
Meer Friends
Gratis nieuwsbrief