Aan de cocktail met de beste bartender van NL

25 juli

He dit it! Bartender Ben Lobos shakete de sterren van de hemel tijdens de World Class Competition en wist negen top-concurrenten achter zich te laten. Een makkie? Dat zeker niet, maar met zijn Musk and Amber-cocktail kon de jury niets anders dan hem bekronen met de titel ‘Beste bartender van Nederland’ – en terecht!
 
Wat is het allerleukst aan bartender zijn?
‘Oeh, heb je even? Ik vind het te gek om op hoog niveau bezig te zijn met smaken. Tel daar in ieder geval de interactie met mensen, de veelzijdigheid en elke dag opnieuw leren en experimenteren bij op, en je hebt volgens mij de job die mij op het lijf is geschreven. Het is iedere keer weer een feestje als je mensen weet te verrassen en als ze na het drinken van een cocktail zeggen ‘dit was zó lekker, dit heb ik nog nooit ergens anders geproefd’. Een compliment dat mij iedere keer weer een vreugdesprongetje vanbinnen bezorgt.’
 
Hoe kwam je op het idee voor je overwinningscocktail?
‘Ik had een poos terug een cocktailevent en had nog restjes over. Na wat proberen kwam hier een cordial uit, een sjiek woord voor een soort siroop. De volgende stap was kijken welke duurzame ingrediënten en spices erbij pasten en bepalen welke drank ik als basis wilde gebruiken. En dan shaken, stirren en proeven, heel veel proeven, en voilà: de Musk and Amber was geboren. Klinkt supersimpel, maar het duurt wel even voordat je dé perfecte cocktail te pakken hebt. En dat is stiekem helemaal niet erg, alleen maar ontzettend leuk!’
 
Wat is je grootste droom?
‘Een eigen bar… Maar, laat die nog maar even wachten, want ik heb het ontzettend naar mijn zin met mijn ‘World Class bartenders-familie’. Het grappige is wel dat ik al helemaal weet hoe mijn eigen bar er uit zal komen te zien. Maar hé, met heerlijk lang dromen is niets mis toch?!’
 
Als we je heel lief aankijken, wil je dan een van jouw favoriete cocktailrecepten met ons delen?
‘Ja, tuurlijk. Ik zal er twee geven. De eerste is het recept waar ik de World Class Competition mee won. Komt-ie:

  • 60 ml Bullit Bourbon
  • 40 ml Bloody Mary Spiced Cordial
  • 20 ml Purple Mustard Syrup
  • 7,5 ml Porcini Mushroom with Burnt lemon shrub
  • 4 drops Naga Chili Bitters
  • 2 dash Saline Solution 

En dan nog een lekkere cocktail met koffie:

  • 50 ml Belsazar Red Vermouth
  • 120ml Fevertree Tonic Water
  • 2 dash orange bitters
  • 30 ml espresso

In een lang glas met ijs, in dezelfde volgorde als de ingredienten in het glas doen en maak de cocktail af met een schil van een sinaasappel op de rand!

Have fun!’ 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis nieuwsbrief