20x low-budget recepten

0/0000
24 apr 2018
Koop verstandig, kook slim, verspil minder: deze low-budget recepten tover je aan het einde van de maand ook nog op tafel!

Pasta

Niets is zo bevredigend als een lekkere, snelle en betaalbare pasta, het is echt low-budget comfortfood. Pasta zit boordevol koolhydraten en geeft je bakken energie en kost minder dan een patatje met. Combineer de pasta met betaalbare bronnen van eiwit zoals tonijn uit blik, spekreepjes of restjes kaas om er een compleet gerecht van te maken. Eventueel nog een sausje om het af te maken en klaar is Kees!

- Pasta met groene groentesaus
- Pasta primavera
- Pasta met aubergine, tomaat en knoflook
- Pastafrittata
- Magere carbonara
 

Kip of ei?

De  Frittata is een typisch Italiaans eiergerechten dat uit geldnood is ontstaan. De hedendaagse variant is een kruising tussen omelet, pizza en pannenkoek, waarin je alles kwijt kunt. Laat je inspireren door de volgende low-budget wonderrecepten en varieer er op los.

Ook met een betaalbaar stukje kip kun je alle kanten uit: uit de oven met wat groenten, gewokt, gebakken of gegrilld. Aan jou de keuze!

- Pikante tomaten met eieren
- Tortilla
- Gewokte kip
- Kip piri-piri
- Zoete aardappel-frittata

Soep
Een goede, gevulde soep is absoluut geen aanslag op je budget. Naast het feit dat soep oergezond is kan een warm kopje je troosten als een arm om je schouder. Bovendien is het heel makkelijk te maken en heb je er in de basis geen dure ingrediënten voor nodig. Sterker nog:  je kan soep maken van zo’n beetje elk denkbare groente. Ideaal om die bos wortelen of oude prei om te toveren tot een stevige maaltijd!

- Preisoep van Jamie Oliver
- Pompoensoep met appel
- Courgette- broodsoep
- Tilburgse mosterdsoep
- Klassieke gazpacho 
 

Salades

Een goede salade mag in deze rubriek natuurlijk niet ontbreken. Leef je uit met alles wat er nog in je koelkast te vinden is. Wat dacht je van dat potje kappertjes, blik zwarte olijven, een halve kool of bakje overgebleven pasta?  Creëer je eigen kliekjeslekkernij!

- Salade van rode biet en peertjes
- Marokkaanse salade
- Courgette- en wortelrepensalade
- Pikante komkommersalade
- Krielaardappeltjes met waterkers

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Kooktips

    Meer Kooktips
    Win een broodbox!


    Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!