Salade met Rode biet en peertjes

Bereiden

‘Ik ben dol op de aardesmaak biet: rood, geel, wit en vooral in het voorjaar als er weer jonge bosbietjes zijn’, zegt Niven Kunz, auteur van het boek Groente!.

Snipper de sjalotten en fruit de helft aan in een scheut zonnebloemolie. Voeg de quinoa toe en laat kort meefruiten. Voeg het bietensap en een snuf zout toe en laat  de quinoa op middelmatig vuur garen totdat het vocht is opgenomen en de quinoa beetgaar is. Laat afkoelen en snij intussen biet, geitenkaas, stoofpeer en radijs in grove stukken. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Bouw de salade op door onderaan te beginnen met de eikenbladsla. Leg daarop de quinoa en de geitenkaas, radijs, stoofpeer en rode biet. Maak de salade af met bietenblad, de resterende sjalot, radijsscheuten en de dressing.

Dit recept komt uit het boek 'Groente!' van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers). 
 
Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl