Pesce spada (zwaardvis) is op Sicilië heel geliefd. Deze vlezige vis wordt op diverse manieren bereid, in wijnbladeren gewikkeld en gegrild, geroosterd met seizoensgroenten of gebakken met tomaten en kappertjes. Kies duurzaam gevangen (MSC gecertificeerde) vis.
6–8 personen
• 4 el olijfolie
• 2 grote venkelknollen, schoongemaakt, in parten
• 1 kg zwaardvis, in steaks van 2 cm dik
• 1 citroen, in dunne schijfjes
• 3 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
• 2 el kappertjes
• 3 el grofgehakte muntblaadjes
• 1 takje rozemarijn, naadjes afgehaald
• 300 ml droge witte wijn
• salade en stokbrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.