Zoeteaardappelwedjes met kaneel en paprikapoeder is al jaren een van mijn favoriete gerechten, dus heb ik geprobeerd een soep te maken van deze topcombi. Ik deed er wat kokosmelk bij om het extra romig te maken, wat tamari en mosterdzaad voor de rijke smaak en een beetje appelciderazijn voor het zuurtje… en het resultaat was een succes
1. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukjes en doe ze in de stoomkoker. Stoom ze ongeveer 45 minuten, tot ze heel zacht zijn.
2. Doe de zoete aardappels in de blender met alle andere ingrediënten, voeg 200 ml water toe en mix glad. Zet de soep op een laag vuur tot hij lekker warm is.
Nóg lekkerder
Doop in plaats van brood ook eens zoeteaardappel-wedges in de soep!
Dit recept komt uit het boek ‘Elke Dag Ella’ van Ella Mills (Kosmos Uitgevers).
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.