Een geweldige snack! De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings. Mijn persoonlijke favorieten: avocadospread, romige hummus en rokerige kikkererwten.
Toast
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snijd de aubergine in de lengte in circa vier plakken; snijd de zoete aardappel in de lengte in circa zes plakken. Bestrijk ze met olijfolie.
3. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi ze met zout.
4. Bak ze 15 minuten in de oven, keer de plakken om en laat nog eens 15 minuten bakken. Check of ze vanbinnen zacht zijn, haal ze uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
Kikkererwten
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.
Avocadospread
Prak de avocado fijn in een kom en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
Afmaken
Beleg de aubergine- en zoete-aardappeltoast met de avocadospread, hummus, harissakikkererwten, granaatappelpitjes en rucola.
Nikki’s tip
Ook lekker met doperwtenspread of paprikadip, in plaats van de avocadospread en hummus.
Voor circa 10 stuks
Voor de toast
Voor de kikkererwten
Voor de avocadospread
Toppings
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.