Zeebaars met citroen & laurier 

Bereiden

Deze vis uit de oven met Italiaans tintje is heel makkelijk om te bereiden en het resultaat is verbluffend! Eet er een frisse salade bij met een portie aardappeltjes uit de oven.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog.

3 Leg in de buikopening wat peterselie, een laurierblad, de plakjes sinaasappel, citroen en knoflook. (bewaar een paar plakjes citroen en sinaasappel om te garneren)

4 Sprenkel olijfolie in een grote ovenschaal en leg de vissen erin. Overgiet ze met sinaasappel- en citroensap en de witte wijn en bestrooi ze met de overgebleven laurier en zout en peper naar smaak.

5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vissen 25 minuten garen in de oven. Haal de folie eraf, draai de oven uit en laat de vissen nog een paar minuten staan.

6 Fileer de zeebaarzen voor het opdienen, of laat ze heel. Leg ze op de borden en giet de saus uit de ovenschaal erover. Garneer met de overgebleven plakken sinaasappel en citroen.

Dit is een recept van Gennaro Contaldo.

[Credits: fotografie: David Loftus]



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl