Granita koffie met vanilleroom

Granita koffie met vanilleroom

Deze smaakvolle, verfrissende granita van koffie is de perfecte, zoete afsluiter voor na het sporten of op een zomerse dag. De vanille die in de room is verwerkt, zorgt voor een extra smaakbeleving aan het halfbevroren drankje. De munt geeft een frisse touch bij de stevige koffiesmaak.

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg er voorzichtig uit.
  2. Maak de koffie, roer hier de agave siroop en de helft van het vanille merg doorheen. Giet de koffie in een grote bak en plaats deze 25 min. in de vriezer. Roer na 10 min. het geheel een keer door met een vork.
  3. Voeg intussen de andere helft van de vanille samen met de suiker bij de slagroom. Klop de slagroom luchtig. Pluk de blaadjes van het takje munt.
  4. Haal het koffiemengsel uit de vriezer en roer los, zodat er granita ontstaat. Verdeel de helft van de vanilleslagroom over 2 glazen en schep hier een eetlepel granita op. Verdeel hier de overige vanilleslagroom over en eindig met een eetlepel granita, zodat er laagjes ontstaan. Garneer met de muntblaadjes.

Over Café Intención:

Café Intención is de Fairtrade en biologische koffie in het gele pak met de vriendelijk lachende koffieboer en is verkrijgbaar als filter- en bonenkoffie. De koffie is duurzaam en de heerlijke smaak zit hem in de liefde die in de bonen zijn gestopt. In de “Aromatico”-smaak zit een mix van arabicabonen uit Peru en Honduras. De bonen uit Peru hebben een kruidig aroma en een vleugje chocolade en de bonen uit Honduras zijn bloemig en nootachtig. In de Fuerte-filterkoffie en Intensivo-bonenkoffie van Café Intención zitten naast arabicabonen ook robustabonen uit Azië voor een lekker pittige melange. Wil je meer weten over de Café Intención? Klik hier. 

Meer fijne koffierecepten? Kijk snel hier.

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 min. wachttijd) | Aantal porties: 2

  • 1 vanillestokje
  • 330 ml Café Intención koffie
  • 2 el agave siroop
  • 2 el suiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 takje munt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief