Een carpaccio van zeebaars? Ja! Dat is weer even wat anders dan een recept voor een klassieke rundercarpaccio. Je kunt in principe allerlei soorten vis gebruiken, maar wij kiezen hier voor een heerlijke bereiding van zeebaars, omdat die zo lekker mals is. En een fluitje van een cent, want in twee stappen staat dit heerlijke voorgerecht al op tafel.
1. Verdeel de zeebaarsfilet met een heel scherp mes in zo dun mogelijke plakjes: snijd recht naar benden, in de richting van het vel, en gooi het vel weg. Schik de plakjes op twee bordjes of een schaal.
2. Bestrooi ze met zout en peper, en dan de marjolein en chilipeper. Bedruppel ze met de olijfolie en verdeel de stukjes tomaat en rucola erover.
Credits: recepten Theo Rendall – fotografie Martin Poole
2 personen
Tip: Datterini zijn zoete Siliciaanse tomaatjes; als je ze niet kunt vinden voldoen goede kerstomaten ook.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.