Zeebaars- carpaccio

Zeebaars- carpaccio

Een carpaccio van zeebaars? Ja! Dat is weer even wat anders dan een recept voor een klassieke rundercarpaccio. Je kunt in principe allerlei soorten vis gebruiken, maar wij kiezen hier voor een heerlijke bereiding van zeebaars, omdat die zo lekker mals is. En een fluitje van een cent, want in twee stappen staat dit heerlijke voorgerecht al op tafel.
 

Bereiding


1. Verdeel de zeebaarsfilet met een heel scherp mes in zo dun mogelijke plakjes: snijd recht naar benden, in de richting van het vel, en gooi het vel weg. Schik de plakjes op twee bordjes of een schaal.

2. Bestrooi ze met zout en peper, en dan de marjolein en chilipeper. Bedruppel ze met de olijfolie en verdeel de stukjes tomaat en rucola erover.

Credits: recepten Theo Rendall – fotografie Martin Poole
 

2 personen  

  • 1 verse zeebaarsfilet (ca. 200 g)
  • 1 tl gehakte marjolein 
  • 1 tl gehakte rode chilipeper 
  • 2 el extra vergine olijfolie 
  • 4 datterini (zie tip) of kerstomaten, in vieren 
  • rucola, voor erbij

     


Tip: Datterini zijn zoete Siliciaanse tomaatjes; als je ze niet kunt vinden voldoen goede kerstomaten ook.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief