Zalmfilet met tuinbonen-pecorinomousse

Zalmfilet met tuinbonen-pecorinomousse

Eleonora Galasso is geboren en opgegroeid in het artistieke Rome, maar woont inmiddels in het bruisende Parijs. Dat is haar huishaven, waar ze schrijft over puur en eerlijk eten, de lekkerste recepten bedenkt en regelmatig de kookschool in duikt om les te geven aan leergierige koks. Maar hoe fijn ze het daar ook heeft, haar roots blijven haar grootste liefde, die ze graag (beter) aan je wil voorstellen in haar kookboek ‘Verrukkelijk Rome’. Eleonora: ‘Ik neem je mee naar de kleine zijstraatjes van het geweldige Rome, naar de grote palazzo’s, de tradities, de gemeenschappen en de verborgen juweeltjes. In het oude Rome word je gewekt door het heerlijke aroma van sterke espresso, helpt de geur van een olieachtige, dunne pizza ‘bianco’ je de ochtend door en herinnert een mengeling van verbrand hout en tomatensaus je eraan dat het tijd is voor de lunch.’ Het water begint ons flink in de mond te lopen… We kunnen dan ook niet wachten om dit recept, ‘zalmfilet met tuinbonen en pecorinomousse’, te proeven!

Bereiding

1. Zet een pan water met wat zout op het vuur, breng aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Kook ze 5 minuten, giet ze dan af en verwijder de schil.

2. Doe de tuinbonen samen met het citroensap, de munt, pecorino en de olie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper, en pureer  in 5 seconden tot een grove mousse.

3. Zet een koekenpan op laag vuur, voeg de boter toe en laat smelten. Leg als de boter is gesmolten de zalmfilets erin en bak ze 3-5 minuten aan beide kanten, tot ze licht goudbruin zijn.

4. Verdeel de zalmfilets over borden en bestrijk ze met de tuinbonenmousse. Bestrooi ze met de extra muntblaadjes en serveer meteen.

Credits: Recepten Eleonora Galasso  Fotografie David Loftus. Deze recepten zijn afkomstig uit het boek ‘Verrukkelijk Rome’ (Uitgeverij Good Cook, € 24,95).

2 personen

  • 250 g gedopte tuinbonen  (of edamame), vers of uit de diepvries (ontdooid)
  • 2 el citroensap
  • 30 g muntblaadjes, plus extra
  • 50 g pecorino
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • klontje boter
  • 2 zalmfilets (à 260 g)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief