Eleonora Galasso is geboren en opgegroeid in het artistieke Rome, maar woont inmiddels in het bruisende Parijs. Dat is haar huishaven, waar ze schrijft over puur en eerlijk eten, de lekkerste recepten bedenkt en regelmatig de kookschool in duikt om les te geven aan leergierige koks. Maar hoe fijn ze het daar ook heeft, haar roots blijven haar grootste liefde, die ze graag (beter) aan je wil voorstellen in haar kookboek ‘Verrukkelijk Rome’. Eleonora: ‘Ik neem je mee naar de kleine zijstraatjes van het geweldige Rome, naar de grote palazzo’s, de tradities, de gemeenschappen en de verborgen juweeltjes. In het oude Rome word je gewekt door het heerlijke aroma van sterke espresso, helpt de geur van een olieachtige, dunne pizza ‘bianco’ je de ochtend door en herinnert een mengeling van verbrand hout en tomatensaus je eraan dat het tijd is voor de lunch.’ Het water begint ons flink in de mond te lopen… We kunnen dan ook niet wachten om dit recept, ‘zalmfilet met tuinbonen en pecorinomousse’, te proeven!
2 personen