Yoghurtijs met roos & hibiscus

Yoghurtijs met roos & hibiscus

Zelf yoghurtijs maken was nog nooit zo makkelijk! Het ijs maken kan in een ijsmachine, maar ook zeker zónder. Hier voegen we aan het yoghurtijs hibiscusthee toe voor een verrassende twist. Heb je de smaak te pakken? In IJs deelt ijsfanaat Marleen Visser de lekkerste recepten voor roomijs, sorbetijs en ijslolly’s. Naast de basisrecepten leer je verrassende combinaties maken, zoals spicy honingijs met perzik of ijslolly’s met komkommer, munt en granaatappel. Stuk voor stuk makkelijk thuis te maken met een ijsmachines of je maakt het ijs zonder ijsmachine in een blender of wat ijsvormpjes. We wensen je veel ijspret!

Ingredienten

1. Doe de hibiscusthee, het water en de suiker in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat de suiker oplossen en kort inkoken. Haal van het vuur, laat de siroop 30 minuten afkoelen en zeef de hibiscusthee eruit.

2. Bereid de yoghurtijsbasis volgens dit recept en meng de hibiscussiroop en het rozenwater erdoor.

3. Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Zonder ijsmachine: Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Zet het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer.

Voor 5 bollen ijs

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 30 minuten

In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)

  • 1x recept voor yoghurtijsbasis
  • 5 g hibiscusthee
  • 100 ml water
  • 30 g suiker
  • 2 tl rozenwater

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief