Voor 5 bollen ijs
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten
In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)
1. Doe de hibiscusthee, het water en de suiker in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat de suiker oplossen en kort inkoken. Haal van het vuur, laat de siroop 30 minuten afkoelen en zeef de hibiscusthee eruit.
2. Bereid de yoghurtijsbasis volgens dit recept en meng de hibiscussiroop en het rozenwater erdoor.
3. Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
Zonder ijsmachine: Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Zet het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer.