Wortels, eigenlijk vinden we ze ongekookt het lekkerst. Of misschien beetgaar, maar zeker niet helemaal zacht zodat ze weeïg zoet worden. Daarvoor heeft wortel te veel smaak! We roosteren ze graag in de oven met wat olijfolie en verse kruiden. Op 175 °C binnen 35 minuten klaar. Zonder omkijken en vol van smaak.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Meng boven een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en zout. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof en voeg ze met de wortelstaafjes toe aan het meel. Meng even zodat het meel om de groente plakt. Maak een kuiltje in het midden.
3. Klop in een andere kom het ei met de pesto los en door elkaar. Roer er dan de melk door. Schenk het eimengsel in het kuiltje bij de wortels en roer met een vork om totdat er geen meel meer zichtbaar is.
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi elke muffin met een beetje Parmezaanse kaas. Bak de muffins in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Wil je zeker weten dat ze goed zijn? Steek dan in het midden van de muffin een satéprikker. Komt die er droog uit? Dan is je muffin gaar.
Voor 16 kleine muffins
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.