Dit weelderige worteltoetje is een fijne variatie op traditionele desserts. Gezond en toch lekker zoet en ook nog eens snel klaar. Ideaal voor na een lange werkdag!
1 Kook het wortelraspsel 5 minuten in water; laat goed uitlekken. Doe in de pan met de melk, breng aan de kook.
2 Voeg suiker toe en laat 1 uur zacht koken, roer af en toe, tot de meeste melk is verdampt. Roer kardemom, boter, rozijnen en room erdoor. Nu nog 5 minuten koken. Laat afkoelen, bestrooi met de noten.
4 personen
• 1 kg wortels, grof geraspt
• 1 l melk
• 400 g kristalsuiker
• gekneusde zaadjes van 1 tl kardemompeulen
• klontje boter
• hand rozijnen, geweekt in water
• 50 ml volle room
• amandelen en pistaches
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.