Worteldessert met noten

Worteldessert met noten

Bereiding

Dit weelderige worteltoetje is een fijne variatie op traditionele desserts. Gezond en toch lekker zoet en ook nog eens snel klaar. Ideaal voor na een lange werkdag!

1 Kook het wortelraspsel 5 minuten in water; laat goed uitlekken. Doe in de pan met de melk, breng aan de kook.


2 Voeg suiker toe en laat 1 uur zacht koken, roer af en toe, tot de meeste melk is verdampt. Roer kardemom, boter, rozijnen en room erdoor. Nu nog 5 minuten koken. Laat afkoelen, bestrooi met de noten.

4 personen

• 1 kg wortels, grof geraspt

• 1 l melk

• 400 g kristalsuiker

• gekneusde zaadjes van 1 tl kardemompeulen

• klontje boter

• hand rozijnen, geweekt in water

• 50 ml volle room

• amandelen en pistaches


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!