Watermeloen-kiwi-ijslolly

Watermeloen-kiwi-ijslolly

Deze watermeloen-kiwi-ijslolly’s zijn perfect voor kinderen. Ze zien er uit als watermeloenpartjes en smaken er ook naar, mét een toevoeging van kiwi en yoghurt. De kunst is het maken van mooie laagjes, maar we leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet, dus maak je geen zorgen. Deze watermeloen-kiwi-ijsjes worden sowieso een succes!

Ingredienten

1. Pureer de watermeloen met 1 eetlepel honing en het limoensap in de keukenmachine.

2. Meng de yoghurt met 1 eetlepel honing.

3. Pureer de kiwi’s met 1 eetlepel honing in de keukenmachine. Zeef het kiwimengsel en bewaar het sap.

4. Vul de vormpjes voor twee derde met de watermeloenpuree en laat 2 uur iets opstijven in de vriezer. Zodra het ijs iets harder geworden is, verdeel je de chocoladedruppels met een ijsstokje over de vormpjes. Plaats de stokjes erin en zet 2 uur in de vriezer.

5. Verdeel vervolgens de yoghurt over de vormpjes en zet 2 uur in de vriezer.

6. Voeg tot slot de kiwi toe. Zet 4-6 uur in de vriezer.

Voor 6 ijsjes van 65 ml of 4 ijsjes van 90 ml. Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 6 uur In de vriezer: 4-6 uur

  • 250 g watermeloen, in stukjes en zonder pitjes
  • 3 el honing
  • 3 el limoensap
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 kiwi’s, geschild en in stukjes
  • 40 bakvaste chocoladedruppels

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief