Net als komkommer is ‘n watermeloen ontzettend dorstlessend. Dit frisse drankje met kokoswater en limoensap smaakt dan ook extra lekker als je in het zonnetje zit, of net flink gesport hebt. Zo klaar!
1 Doe de stukjes watermeloen in een stevig plastic zakje en bewaar ze minstens 3 uur in de vriezer.
2 Meng de limoenrasp en suiker in de keukenmachine tot je mooie groene ‘kristalletjes’ hebt. Bewaar op een bord. Meng de bevroren stukjes watermeloen met het limoensap en kokoswater in de keukenmachine door elkaar.
3 Bestrijk de randen van 4 glazen met een partje limoen en dip ze in de limoensuiker. Schud overtollige suiker eraf. Schenk de meloendrank in de glazen en serveer elk glas met een partje watermeloen en limoen.
4 personen
• 500 g watermeloen (pitten verwijderd), in dobbelsteentjes, plus een paar mooie partjes extra voor erbij
• geraspte schil en sap van 1 limoen, plus partjes voor erbij
• 2 el fijne kristalsuiker
• 400 ml kokoswater
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.