Of je nu binnen of buiten eet: taco’s zijn altijd een succes. Zet alle verschillende ingrediënten in het midden van de tafel en laat al je gasten een doe-het-zelf-lunch samenstellen.
1. Pureer knoflook, komijn, venkelzaad en een mespunt zeezout in een vijzel tot een pasta. Roer de chilivlokken, het paprikapoeder en het sap van 1 limoen erdoor. Voeg een scheutje olijfolie toe. Kerf met een scherp mes het vel van de haringfilets in, telkens met 1 cm ertussen. Snijd niet door tot in het visvlees. Wrijf het specerijenmengsel over de haring en duw het voorzichtig in de inkepingen. Leg de filets met het vel naar boven op een bakplaat en zet de apart.
2. Ontpit voor de guacamole de avocado’s. Lepel het vruchtvlees eruit, doe het in een vijzel en bewaar de schillen. (Was de vijzel en stamper trouwens niet – de smaken van het specerijenmengsel maken de guacamole nóg lekkerder.) Voeg het limoensap en de koriander toe en wrijf alles fijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep de guacamole in de avocadoschillen en bewaar zolang in de koelkast.
3. Hak en meng voor de salsa de tomaten, koriander en rode peper samen op een snijplank. Voeg een snufje zout en peper toe, plus een scheutje olijfolie.
4. Verhit een grillpan op hoog vuur tot ‘ie gloeiend heet is. Meng de yoghurt en het sap van 1 limoen. Zet de tacoschelpen, vulling, sla en kerstomaten klaar. Gril de haringfilets een paar minuten in de hete grillpan, of tot het vel lekker krokant en het visvlees gaar is. Dien op en laat iedereen zijn gang gaan!
6 personen
Guacamole
Tomatensalsa
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.