Een visstoofpotje met tonijn, daar zeg je toch geen nee tegen? Voor dit visstoof-recept gebruiken we verse tonijn. Albacore en andere tonijnfilets zijn verkrijgbaar bij de visboer, maar heb je geen zin om daar heen te gaan dan kun je voor deze stoof met vis ook in de diepvries van de betergesorteerde supermarkt kijken. Let altijd goed op het MSC-keurmerk.
1. Verhit 125 ml olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg de paprika, chilipeper, laurierbladeren en knoflook toe. Bak al roerend 10 minuten tot het mengsel begint te geuren.
2. Voeg de aardappels, wijn, visbouillon, saffraan, gerookte paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur iets lager. Laat het geheel 10 minuten stoven.
3. Voeg de tonijn en de zeebaars toe. Kook 10-12 minuten tot de vis en aardappels gaar zijn. Verwijder de laurierbladeren en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de stoof in verwarmde soepkommen. Bestrooi met peterselie en wat extra gerooktepaprikapoeder, en serveer meteen.
Credits Fotografie David Loftus Recepten Bart van Olphen
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.