Visstoof met tonijn

Intro

Een visstoofpotje met tonijn, daar zeg je toch geen nee tegen? Voor dit visstoof-recept gebruiken we verse tonijn. Albacore en andere tonijnfilets zijn verkrijgbaar bij de visboer, maar heb je geen zin om daar heen te gaan dan kun je voor deze stoof met vis ook in de diepvries van de betergesorteerde supermarkt kijken. Let altijd goed op het MSC-keurmerk.

Ingrediënten

Voor 4 personen 

Bereiding1. Verhit 125 ml olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg de paprika, chilipeper, laurierbladeren en knoflook toe. Bak al roerend  10 minuten tot het mengsel begint te geuren.

2. Voeg de aardappels, wijn, visbouillon, saffraan, gerookte paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur iets lager. Laat het geheel  10 minuten stoven.

3. Voeg de tonijn en de zeebaars toe. Kook 10-12 minuten tot de vis en aardappels gaar zijn. Verwijder de laurierbladeren en breng op smaak met zout en peper.

4. Schep de stoof in verwarmde soepkommen. Bestrooi met peterselie en wat extra gerooktepaprikapoeder, en serveer meteen.

Credits Fotografie David Loftus  Recepten Bart van Olphen