Deze frisse citrussalade met zoete tomaten vol smaak is perfect voor een zomerse dag. De salade is heerlijk als lunch of om te serveren als bijgerecht bij een diner of BBQ. Je zult je tafelgenoten zeker verrassen met deze frisse combinatie van smaken!
1. Halveer de Looye Honingtomaten. Verwijder de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de sinaasappel doormidden. Verwijder de schil van een sinaasappelhelft en snijd het vruchtvlees in plakken. Pers van de anderhalve sinaasappel het sap uit.
2. Verwarm een koekenpan en rooster de pecannoten in 8 minuten rondom knapperig. Laat ze iets afkoelen en hak ze daarna grof.
3. Hak het sjalotje heel fijn en meng het met sinaasappelsap, citroensap, honing en mosterd. Voeg dan beetje bij beetje al roerend 100 ml olijfolie toe zodat er een vinaigrette ontstaat. Breng deze vervolgens op smaak met zout en peper.
4. Meng voorzichtig de spinazie met de Looye Honingtomaten, de grapefruit, de sinaasappels, de pecannoten en de helft van de citrusvinaigrette. Verkruimel de geitenkaas erover en serveer met de resterende vinaigrette.
Receptcredits: Looye Kwekers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.