1. Halveer de Looye Honingtomaten. Verwijder de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de sinaasappel doormidden. Verwijder de schil van een sinaasappelhelft en snijd het vruchtvlees in plakken. Pers van de anderhalve sinaasappel het sap uit.
2. Verwarm een koekenpan en rooster de pecannoten in 8 minuten rondom knapperig. Laat ze iets afkoelen en hak ze daarna grof.
3. Hak het sjalotje heel fijn en meng het met sinaasappelsap, citroensap, honing en mosterd. Voeg dan beetje bij beetje al roerend 100 ml olijfolie toe zodat er een vinaigrette ontstaat. Breng deze vervolgens op smaak met zout en peper.
4. Meng voorzichtig de spinazie met de Looye Honingtomaten, de grapefruit, de sinaasappels, de pecannoten en de helft van de citrusvinaigrette. Verkruimel de geitenkaas erover en serveer met de resterende vinaigrette.
Receptcredits: Looye Kwekers