Deze makkelijke soep met venkel en spinazie is zuivelvrij, en daarmee geschikt voor vegetariers en vegans. Serveer met knapperige croutons.
1 Breek voor de croutons het brood met je handen in blokjes. Verhit de olie en bak de blokjes brood met de knoflook en takjes tijm in 5 minuten goudbruin. Schep de croutons uit de pan, zet apart en gooi de achtergebleven knoflook en tijm weg.
2 Houd 50 gram van de venkelplakjes achter en doe de rest in een pan, samen met de sjalotringen en een flinke scheut olie. Voeg wat zout toe, leg het deksel op de pan en smoor dit alles 15–20 minuten op middelhoog vuur tot de venkel en sjalot heel zacht zijn — roer af en toe. Neem het deksel van de pan en laat alles 2 minuten iets karamelliseren, maar niet verbranden.
3 Stamp de specerijen fijn in een vijzel en verhit ze kort mee. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook, roer de spinazie erdoor en neem de pan van het vuur.
4 Laat iets afkoelen en pureer de soep glad in een blender. Voeg de wittewijnazijn en een snuf zout naar smaak toe.
5 Schep de bewaarde venkel om in een dressing van wat azijn en olie. Verdeel de soep over 6 kommen en serveer met de venkel en krokante croutons.
PER PORTIE 190 kcal, 36,1 g vet (9,7 g verzadigd), 36,4 g eiwit, 13,1 g koolhydraten, 8,4 g suikers
6 Personen
• 650 g venkel, schoongemaakt, in dunne plakjes
• 300 g sjalotten, gepeld, in ringen
• ½ steranijs
• ½ tl venkelzaad
• 700 ml groentebouillon
• 100 g babyspinazie, gewassen
• 1 tl wittewijnazijn
Croutons
• 100 g zuurdesembrood, korst eraf
• 40 ml olijfolie
• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst
• 2 takjes tijm
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.