Wij zijn gek op aardappelpuree! In deze variant mix je de aardappels met venkel en dat geeft een hele bijzondere smaak. Heerlijk tijdens de winter, maar ook super voor op een warme lentedag.
1. Kook de aardappels zacht.
2. Smelt de boter in een ruime, ondiepe pan en bak de venkel afgedekt zacht met het venkelzaad de tijm en knoflook. Roer regelmatig. Mix dit alles met de crème fraîche in een keukenmachine.
3. Giet de aardappels af en zet terug op het vuur. Pureer ze, roer de venkelmix erdoor. Bestrooi met het groen.
6 personen
• 700 g aardappels
• 2 venkelknollen, in plakjes, groen bewaard
• 15 g boter
• ½ tl venkelzaad
• 3 takjes tijm
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 120 ml crème fraîche
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.