Kuku Sabzi is een eiergerecht dat ze in Italië frittata noemen en waar dit de Perzische variant van is. Mounirs versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groentes. Wedden dat-ie binnen no time op is? Besaha!
Tips: Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen. Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.
4 personen | 30 minuten
• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 bosje platte peterselie
• 1 bosje bieslook
• 1 bosje dille
• 200 g doperwten, uit de diepvries
• 8 eieren
• 1 tl gemalen komijnzaad
• 1 tl kaneel
• zout en versgemalen
• zwarte peper
• 1 bosjes lente-ui, in ringetjes
• 2 el Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
• 50 g gedroogde cranberry’s
• 100 g walnoten, geroosterd,
gehakt
• 2 el olijfolie
• 1 tl sumak, om te garneren
Benodigdheden
• vergiet
• koekenpan met antiaanbaklaag
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.