Kuku sabzi

Intro

Kuku Sabzi is een eiergerecht dat ze in Italië frittata noemen en waar dit de Perzische variant van is. Mounirs versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groentes. Wedden dat-ie binnen no time op is? Besaha!

Ingrediënten

4 personen | 30 minuten

• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 bosje platte peterselie
• 1 bosje bieslook
• 1 bosje dille
• 200 g doperwten, uit de diepvries
• 8 eieren
• 1 tl gemalen komijnzaad
• 1 tl kaneel
• zout en versgemalen
• zwarte peper
• 1 bosjes lente-ui, in ringetjes
• 2 el Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
• 50 g gedroogde cranberry’s
• 100 g walnoten, geroosterd,
gehakt
• 2 el olijfolie
• 1 tl sumak, om te garneren

Benodigdheden
• vergiet
• koekenpan met antiaanbaklaag

Bereiding

  1. Hak de verse kruiden fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
  2. Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
  3. Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
  5. Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.

Tips: Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen. Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.