Tuinbonen, chorizo & amandelen

Tuinbonen, chorizo & amandelen

Dit recept combineert twee waanzinnige smaken met elkaar! Zoete tuinbonen en zoute knapperige chorizo. Het ultieme superfood voor op een doordeweekse dag!

Bereiding



1 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen met het laurierblaadje 5–7 minuten.

2 Voeg de knoflook en sherry toe;verhit ze een paar minuten mee tot de knoflook zacht is.

3 Voeg de plakjes chorizo toe en bak ze een paar minuten mee tot ze verkleuren. Roer de tuinbonen erdoor en bak ze 2–3 minuten mee.

4 Voeg de peterselie toe en bestrooi het gerecht met de amandelen. Serveer met lekker brood naar keuze.

Voorgerecht voor 4 personen
• 1 el olijfolie
• 1 ui, in ringen
• 1 laurierblaadje
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 2 el sherry
• 200 g chorizo, in plakjes
• 150 g dubbelgedopte tuinbonen
• handjevol peterselie, gehakt
• 2 el amandelen, gehakt
• brood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!